Grillade kungsräkor

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Överraska med grillade räkor i smakrik marinad av vitlök, chili, lime och färska kryddor. Enkelt att göra och det blir garanterat uppskattat.

Tillagningstid: 10 min + minst 1 tim att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g kungsräkor, tinade
  • Marinad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 dl finhackad persilja eller koriander
  • 1 lime eller liten citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med räkorna. Låt marinera i kyl minst 1 timme, gärna längre.
  2. Grilla ca 1 minut per sida. Servera med nudelsalladen eller som en förrätt med en bit bröd.

Servering

Servera med Syrlig het nudelsallad.

Tips

Kungsräkor är MSC-märkta och finns i din frysdisk. Låt tina före marinering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-06-09

Till Nora: De här kungsräkorna är grillade med skal på men man kan grilla räkorna utan skal om man tycker att det är enklare. Eller endast spara stjärtskalet.

Nora

2017-06-02

Ska man skala räkorna innan marinering, eller ska man grilla dem med skalen på? Det var ganska svårt att skala dem när de var varma.

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Räkor med mango, chili och koriander

(55)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Mexikansk räksallad i glas

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g kungsräkor, tinade
  • Marinad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 dl finhackad persilja eller koriander
  • 1 lime eller liten citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Grillade kungsräkor

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Överraska med grillade räkor i smakrik marinad av vitlök, chili, lime och färska kryddor. Enkelt att göra och det blir garanterat uppskattat.

Tillagningstid: 10 min + minst 1 tim att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med räkorna. Låt marinera i kyl minst 1 timme, gärna längre.
  2. Grilla ca 1 minut per sida. Servera med nudelsalladen eller som en förrätt med en bit bröd.

Servering

Servera med Syrlig het nudelsallad.

Tips

Kungsräkor är MSC-märkta och finns i din frysdisk. Låt tina före marinering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-06-09

Till Nora: De här kungsräkorna är grillade med skal på men man kan grilla räkorna utan skal om man tycker att det är enklare. Eller endast spara stjärtskalet.

Nora

2017-06-02

Ska man skala räkorna innan marinering, eller ska man grilla dem med skalen på? Det var ganska svårt att skala dem när de var varma.

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Räkor med mango, chili och koriander

(55)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies