Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (15 betyg)

Grillade köttfärsbiffar med persilja, mynta och vitlök. Server med grillade paprikahalvor fyllda med fetaost och kall yoghurtsås med inlagd ingefära och mynta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 ägg
  • Grillade paprikor:
  • 2 röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • salt

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
  3. Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 ägg
  • Grillade paprikor:
  • 2 röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • salt

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (15 betyg)

Grillade köttfärsbiffar med persilja, mynta och vitlök. Server med grillade paprikahalvor fyllda med fetaost och kall yoghurtsås med inlagd ingefära och mynta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
  3. Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)