Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Apelsinsallad

(23)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Apelsinsallad med granatäpple

(3)

Apelsinsallad med pistagenötter

(22)

Grillade nektariner med vaniljcrème och rostade nötter

(5)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Apelsinsallad

(23)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Apelsinsallad med granatäpple

(3)

Apelsinsallad med pistagenötter

(22)

Grillade nektariner med vaniljcrème och rostade nötter

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies