
Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk
Betyg (1-5):
Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.
Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 0.5 zucchini
- 1 msk olivolja
- flingsalt och svartpeppar
- 2 dl urkärnade gröna oliver
- 500 g förkokt bläckfisk (kyld/fryst)
- 2 vitlöksklyftor, skivad
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
- Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
- Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk
Betyg (1-5):
Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.
Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
- Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
- Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!