Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Den mumsigt mosade röran är mättande och supergod. Passar bra till brödet också.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 zucchini
  • 0.5 aubergine
  • 2 tomater
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • 300 g blomkål
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl basilika, hackad
  • Chunky kikärtsröra
  • 1 burk kikärtor (ca 400 g)
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • flingsalt

Gör så här

  1. Chunky kikärtsröra: Skölj av kikärterna. Mosa dem och blanda med smulad fetaost, olivolja, vitlök och örter. Smaka av med salt.
  2. Skär zucchini och aubergine i skivor, ca 1 cm. Dela tomaterna, knipplökarna och paprikan. Ansa sparris och morot. Plocka buketter av blomkålen.
  3. Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka. Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Blomkålen kan förkokas om man inte gillar den rå i mitten. Grilla även halverad citron, vitlök och ev potatis. Servera de grillade grönsakerna med den matiga röran och gärna ett stort bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-25

Till D: Kikärtsröran ska vara ganska chunky och alltså inte som en sås. Vill du att den ska bli mer lös kan du använda kronärtskockshjärtan på burk istället för kikärtor.

D

2017-01-22

Receptet och ingredienserna stämmer inte överens. Kikärtsröran blir för torr om man följer receptet.

Lizmari

2016-09-23

Grillade grönsaker är alltid gott. Men receptet stämmer inte överens med ingredienserna, vilket var lite dumt när en handlade via receptet. Jag använde sheeze greek style istället för fetaost för att göra rätten vegansk.

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 zucchini
  • 0.5 aubergine
  • 2 tomater
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • 300 g blomkål
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl basilika, hackad
  • Chunky kikärtsröra
  • 1 burk kikärtor (ca 400 g)
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • flingsalt

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Den mumsigt mosade röran är mättande och supergod. Passar bra till brödet också.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chunky kikärtsröra: Skölj av kikärterna. Mosa dem och blanda med smulad fetaost, olivolja, vitlök och örter. Smaka av med salt.
  2. Skär zucchini och aubergine i skivor, ca 1 cm. Dela tomaterna, knipplökarna och paprikan. Ansa sparris och morot. Plocka buketter av blomkålen.
  3. Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka. Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Blomkålen kan förkokas om man inte gillar den rå i mitten. Grilla även halverad citron, vitlök och ev potatis. Servera de grillade grönsakerna med den matiga röran och gärna ett stort bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-01-25

Till D: Kikärtsröran ska vara ganska chunky och alltså inte som en sås. Vill du att den ska bli mer lös kan du använda kronärtskockshjärtan på burk istället för kikärtor.

D

2017-01-22

Receptet och ingredienserna stämmer inte överens. Kikärtsröran blir för torr om man följer receptet.

Lizmari

2016-09-23

Grillade grönsaker är alltid gott. Men receptet stämmer inte överens med ingredienserna, vilket var lite dumt när en handlade via receptet. Jag använde sheeze greek style istället för fetaost för att göra rätten vegansk.

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies