
Grillade entrecôtespett med kroatisk ugnspotatis
Betyg (1-5):
Härliga entracotespett och smakrik potatis. Smaker som på lilla kroatiska krogen, men hemma. Enkelt och ändå så gott.
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g entrecôte
- 1 rödlök, i klyftor
- 10 basilikablad
- salt och svartpeppar
- 500 g sivri-paprika / grön paprika
- Kroatisk ugnspotatis
- 1 kg potatis
- 4 gula lökar
- 4 msk smör
- 8 dl vatten
- 2 köttfond "du chef" eller köttbuljongtärningar
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 0.5 dl hackad bladpersilja
- Vitlökssås
- 2 äggvitor
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 0.5 citron, pressad saft
- 3 dl neutral olja
- salt
Gör så här
- Kroatisk potatis: Sätt ugnen på 225°. Skiva potatis och lök tunt med mandolin. Stek löken gyllenbrun i smör. Värm vatten och fond så att fonden löses upp.
- Blanda potatis, lök och peppar i en ugnsform och häll fondvattnet över. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Skeda ev ur lite vätska mot slutet så att potatisen på toppen blir krispig.
- Strö över persilja vid servering. Skär köttet i tärningar. Varva kött, rödlök och basilikablad på fyra spett. Grilla till fin färg och rosa mitt. Grilla paprikorna tills de är mjuka med fin färg. Servera spetten och paprikorna med ugnspotatisen.
Vitlökssås
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Rör ner vitlök och citronsaft. Tillsätt försiktigt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt.
Liknande recept
Grillade entrecôtespett med kroatisk ugnspotatis
Betyg (1-5):
Härliga entracotespett och smakrik potatis. Smaker som på lilla kroatiska krogen, men hemma. Enkelt och ändå så gott.
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kroatisk potatis: Sätt ugnen på 225°. Skiva potatis och lök tunt med mandolin. Stek löken gyllenbrun i smör. Värm vatten och fond så att fonden löses upp.
- Blanda potatis, lök och peppar i en ugnsform och häll fondvattnet över. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Skeda ev ur lite vätska mot slutet så att potatisen på toppen blir krispig.
- Strö över persilja vid servering. Skär köttet i tärningar. Varva kött, rödlök och basilikablad på fyra spett. Grilla till fin färg och rosa mitt. Grilla paprikorna tills de är mjuka med fin färg. Servera spetten och paprikorna med ugnspotatisen.
Vitlökssås
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Rör ner vitlök och citronsaft. Tillsätt försiktigt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!