Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 färska aprikoser
  • 2 msk lönnsirap
  • Till servering:
  • lönnsirap
  • 8 färska jordgubbar
  • myntablad

Gör så här

  1. Vispa crème fraiche hård med elvisp och rör ner vaniljsockret.
  2. Dela aprikoserna och ta bort kärnorna. Grilla runt om tills de har fin färg och är lätt mjuka. Vänd runt aprikoserna med lönnsirap och fördela i portionsskålar eller glas. Toppa med en klick crème fraiche och ringla över lite extra sirap vid servering. Garnera med delade jordgubbar och mynta.

Tips

Går lika bra med nektariner, persikor eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 färska aprikoser
  • 2 msk lönnsirap
  • Till servering:
  • lönnsirap
  • 8 färska jordgubbar
  • myntablad

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa crème fraiche hård med elvisp och rör ner vaniljsockret.
  2. Dela aprikoserna och ta bort kärnorna. Grilla runt om tills de har fin färg och är lätt mjuka. Vänd runt aprikoserna med lönnsirap och fördela i portionsskålar eller glas. Toppa med en klick crème fraiche och ringla över lite extra sirap vid servering. Garnera med delade jordgubbar och mynta.

Tips

Går lika bra med nektariner, persikor eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)