Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 färska aprikoser
  • 2 msk lönnsirap
  • Till servering:
  • lönnsirap
  • 8 färska jordgubbar
  • myntablad

Gör så här

  1. Vispa crème fraiche hård med elvisp och rör ner vaniljsockret.
  2. Dela aprikoserna och ta bort kärnorna. Grilla runt om tills de har fin färg och är lätt mjuka. Vänd runt aprikoserna med lönnsirap och fördela i portionsskålar eller glas. Toppa med en klick crème fraiche och ringla över lite extra sirap vid servering. Garnera med delade jordgubbar och mynta.

Tips

Går lika bra med nektariner, persikor eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Grekisk dessertbägare

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

(2)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(24)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 färska aprikoser
  • 2 msk lönnsirap
  • Till servering:
  • lönnsirap
  • 8 färska jordgubbar
  • myntablad

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa crème fraiche hård med elvisp och rör ner vaniljsockret.
  2. Dela aprikoserna och ta bort kärnorna. Grilla runt om tills de har fin färg och är lätt mjuka. Vänd runt aprikoserna med lönnsirap och fördela i portionsskålar eller glas. Toppa med en klick crème fraiche och ringla över lite extra sirap vid servering. Garnera med delade jordgubbar och mynta.

Tips

Går lika bra med nektariner, persikor eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Grekisk dessertbägare

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

(2)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies