Grillade ägg på salladsbädd

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Vill ni överraska era gäster måste ni göra dessa grillade ägg. Tänk på att ha lite framförhållning, då äggen ska marineras under natten. Det blir garanterat något de aldrig smakat förut!

Tillagningstid: 25 min + ca 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 ägg
  • 1 tsk neutral olja, till grillningen
  • 70 g salladsmix
  • 8 champinjoner
  • 1 avokado, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • Marinad:
  • 0.75 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk ljus sirap eller flytande honung
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Koka äggen ca 5 min till en lös gula. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner äggen och vänd runt ordentligt. Låt marinera i kylen över natten.
  2. Ta påsen med äggen ur kylen och låt stå i rumsvärme ca 30 min innan grillning. Lyft ur äggen, häll marinaden i en skål och ringla olja över äggen. Grilla äggen runt om ca 2 min.
  3. Servera med en sallad på gröna blad, champinjoner, avokado, salladslök och chili. Ringla över marinaden som en dressing vid servering.

Tips

Äggen är goda som de är och bör ätas precis nygrillade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Kall gazpacho

(46)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Grillad grilloumimacka

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Persiljeskinka

(1)

Tonfiskspett

(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 ägg
  • 1 tsk neutral olja, till grillningen
  • 70 g salladsmix
  • 8 champinjoner
  • 1 avokado, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • Marinad:
  • 0.75 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk ljus sirap eller flytande honung
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk kinesisk soja

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Vill ni överraska era gäster måste ni göra dessa grillade ägg. Tänk på att ha lite framförhållning, då äggen ska marineras under natten. Det blir garanterat något de aldrig smakat förut!

Tillagningstid: 25 min + ca 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 5 min till en lös gula. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner äggen och vänd runt ordentligt. Låt marinera i kylen över natten.
  2. Ta påsen med äggen ur kylen och låt stå i rumsvärme ca 30 min innan grillning. Lyft ur äggen, häll marinaden i en skål och ringla olja över äggen. Grilla äggen runt om ca 2 min.
  3. Servera med en sallad på gröna blad, champinjoner, avokado, salladslök och chili. Ringla över marinaden som en dressing vid servering.

Tips

Äggen är goda som de är och bör ätas precis nygrillade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Kall gazpacho

(46)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Grillad grilloumimacka

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Persiljeskinka

(1)

Tonfiskspett

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies