
Grillade ägg på salladsbädd
Betyg (1-5):
Vill ni överraska era gäster måste ni göra dessa grillade ägg. Tänk på att ha lite framförhållning, då äggen ska marineras under natten. Det blir garanterat något de aldrig smakat förut!
Tillagningstid: 25 min + ca 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 ägg
- 1 tsk neutral olja, till grillningen
- 70 g salladsmix
- 8 champinjoner
- 1 avokado, i bitar
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 röd chili, strimlad
- Marinad:
- 0.75 dl japansk soja
- 0.5 dl ketchup
- 1 stor vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk ljus sirap eller flytande honung
- 2 tsk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk kinesisk soja
Gör så här
- Koka äggen ca 5 min till en lös gula. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner äggen och vänd runt ordentligt. Låt marinera i kylen över natten.
- Ta påsen med äggen ur kylen och låt stå i rumsvärme ca 30 min innan grillning. Lyft ur äggen, häll marinaden i en skål och ringla olja över äggen. Grilla äggen runt om ca 2 min.
- Servera med en sallad på gröna blad, champinjoner, avokado, salladslök och chili. Ringla över marinaden som en dressing vid servering.
Tips

Äggen är goda som de är och bör ätas precis nygrillade.
Liknande recept
Grillade ägg på salladsbädd
Betyg (1-5):
Vill ni överraska era gäster måste ni göra dessa grillade ägg. Tänk på att ha lite framförhållning, då äggen ska marineras under natten. Det blir garanterat något de aldrig smakat förut!
Tillagningstid: 25 min + ca 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka äggen ca 5 min till en lös gula. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner äggen och vänd runt ordentligt. Låt marinera i kylen över natten.
- Ta påsen med äggen ur kylen och låt stå i rumsvärme ca 30 min innan grillning. Lyft ur äggen, häll marinaden i en skål och ringla olja över äggen. Grilla äggen runt om ca 2 min.
- Servera med en sallad på gröna blad, champinjoner, avokado, salladslök och chili. Ringla över marinaden som en dressing vid servering.
Tips

Äggen är goda som de är och bör ätas precis nygrillade.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!