Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fänkål
  • 4 portabellosvamp
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 msk japansk soja
  • 40 g färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tjocka skivor på längden. Plocka bort ”fötterna” på svamparna. Blanda vitlök, citron, rosmarin och soja i dubbla plastpåsar.
  2. Lägg ner fänkål och svamp i marinaden och vänd varsamt runt så allt täcks. Låt marinera ca 1 timme.
  3. Grilla fänkål och svamp till fin färg och lätt mjuka, ca 5 min. Vänd ofta så de inte bränns. Riv över parmesanen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 fänkål
  • 4 portabellosvamp
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 msk japansk soja
  • 40 g färskriven parmesanost

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tjocka skivor på längden. Plocka bort ”fötterna” på svamparna. Blanda vitlök, citron, rosmarin och soja i dubbla plastpåsar.
  2. Lägg ner fänkål och svamp i marinaden och vänd varsamt runt så allt täcks. Låt marinera ca 1 timme.
  3. Grilla fänkål och svamp till fin färg och lätt mjuka, ca 5 min. Vänd ofta så de inte bränns. Riv över parmesanen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)