Grillad tempeh

Grillad tempeh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g tempeh naturell
  • 0.5 gurka
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 dl ponzusås
  • 1 msk rostat sesamfrö

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
  2. Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
  3. Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad tempeh
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl jasminris
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g tempeh naturell
  • 0.5 gurka
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 dl ponzusås
  • 1 msk rostat sesamfrö

Grillad tempeh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
  2. Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
  3. Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!