
Grillad tempeh
Betyg (1-5):
Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.
Tillagningstid: 20 min
2 portioner
- 2 dl jasminris
- 0.5 dl japansk soja
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 250 g tempeh naturell
- 0.5 gurka
- 1 röd chili, tunt skuren
- 0.5 kruka färsk koriander
- 1 dl ponzusås
- 1 msk rostat sesamfrö
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
- Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
- Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
- Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.
Grillad tempeh
Betyg (1-5):
Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.
Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
- Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
- Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
- Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!