Grillad tempeh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl jasminris
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g tempeh naturell
  • 0.5 gurka
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 dl ponzusås
  • 1 msk rostat sesamfrö

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
  2. Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
  3. Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Veganska köttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl jasminris
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g tempeh naturell
  • 0.5 gurka
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 dl ponzusås
  • 1 msk rostat sesamfrö

Grillad tempeh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Färdig tempeh som marineras med soja, vitlök och chili och grillas. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda soja och vitlök.
  2. Skär tempehn i fyra avlånga skivor vardera. Vänd runt skivorna i sojan och låt marinera minst 10 min.
  3. Skär gurkan i tunna strimlor. Grilla tempehskivorna tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Servera i ett salladsblad på en bädd av ris, toppad med gurka, chili och koriander. Ringla över ponzusåsen och toppa med sesamfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Veganska köttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(8)