Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Spetskål är verkligen som gjord för att lägga på grillen. Dressingen är pricken över i. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 600 g spetskål
  • 250 g fast tofu
  • Kaprisdressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan (blad och stjälk)
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär tofun i halvor och vänd runt i dressingen. Låt stå minst 1 timme.
  2. Skär kålen i fyra klyftor genom roten. Grilla tofun (spara dressingen) tills den får fina grillränder. Grilla kålen till fin färg runt om och den är genomvarm och lätt mjuk.
  3. Lägg upp kålklyftorna på ett serveringsfat och salta. Skeda över dressingen och bryt bitar av tofun och strö över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Matkassens caesarsallad

(30)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 600 g spetskål
  • 250 g fast tofu
  • Kaprisdressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan (blad och stjälk)
  • 1 msk dijonsenap

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Spetskål är verkligen som gjord för att lägga på grillen. Dressingen är pricken över i. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär tofun i halvor och vänd runt i dressingen. Låt stå minst 1 timme.
  2. Skär kålen i fyra klyftor genom roten. Grilla tofun (spara dressingen) tills den får fina grillränder. Grilla kålen till fin färg runt om och den är genomvarm och lätt mjuk.
  3. Lägg upp kålklyftorna på ett serveringsfat och salta. Skeda över dressingen och bryt bitar av tofun och strö över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Matkassens caesarsallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies