Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fänkåls- och citrussallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)