Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sweet corn kachumbari

(5)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ugnsstekta endiver

(49)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sweet corn kachumbari

(5)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Ugnsstekta endiver

(49)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies