Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Om du grillar salladen varsamt behåller den sin krispighet och blir fantastisk god i caesarsallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 skivor vitt bröd, t ex lantbröd
  • 8 skivor grillbacon
  • 1 msk olivolja
  • hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 2 äggula
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 7 finhackade sardeller
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Vspa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon min per sida, så att de inte blir brända. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringa olja på bröden och grilla gyllene. Grilla baconskivorna krispiga. Skär i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Hyvla över parmesan. Ringla på lite av dressingen. Servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 skivor vitt bröd, t ex lantbröd
  • 8 skivor grillbacon
  • 1 msk olivolja
  • hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 2 äggula
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 7 finhackade sardeller
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan
  • svartpeppar

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Om du grillar salladen varsamt behåller den sin krispighet och blir fantastisk god i caesarsallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Vspa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon min per sida, så att de inte blir brända. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringa olja på bröden och grilla gyllene. Grilla baconskivorna krispiga. Skär i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Hyvla över parmesan. Ringla på lite av dressingen. Servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)