Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Om du grillar salladen varsamt behåller den sin krispighet och blir fantastisk god i caesarsallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 skivor vitt bröd, t ex lantbröd
  • 8 skivor grillbacon
  • 1 msk olivolja
  • hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 2 äggula
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 7 finhackade sardeller
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Vspa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon min per sida, så att de inte blir brända. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringa olja på bröden och grilla gyllene. Grilla baconskivorna krispiga. Skär i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Hyvla över parmesan. Ringla på lite av dressingen. Servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bowl med sashimilax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bruschetta med kyckling

(8)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 skivor vitt bröd, t ex lantbröd
  • 8 skivor grillbacon
  • 1 msk olivolja
  • hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 2 äggula
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 7 finhackade sardeller
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan
  • svartpeppar

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Om du grillar salladen varsamt behåller den sin krispighet och blir fantastisk god i caesarsallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Vspa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon min per sida, så att de inte blir brända. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringa olja på bröden och grilla gyllene. Grilla baconskivorna krispiga. Skär i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Hyvla över parmesan. Ringla på lite av dressingen. Servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bowl med sashimilax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies