För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Torskburgare med hemgjord dressing

(23)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Torskburgare med hemgjord dressing

(23)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(12)