Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Torskfilé med wokad spenat och parmesan

Betyg
Betyg
(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Torskfilé med wokad spenat och parmesan

Betyg
Betyg
(18)