Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (10 betyg)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(26)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
  • Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (10 betyg)

Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
  2. Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
  3. Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(26)