Grillad potatis med tzatziki

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Potatis rubbade med en kryddolja är garanterat sommarens godaste grilltillbehör. Måste smakas! Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 12 stora potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl Imat fraiche (eller vanlig crème fraiche)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisarna tills de nästan är färdigkokta. Blanda olja och citronsaft med de torra kryddorna till en kryddolja. Låt potatisarna rinna av ordentligt och vänd sedan runt i kryddoljan.
  2. Grilla potatisarna tills de får fin färg med krispig yta. Riv gurkan grovt, salta och låt stå 15 min. Pressa ut överflödig vätska.
  3. Rör ihop crème fraichen med vitlök, citronsaft, olja och gurka. Smaka av tzatzikin med salt och peppar och ringla över lite olja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Örtfrittata

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 12 stora potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl Imat fraiche (eller vanlig crème fraiche)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Grillad potatis med tzatziki

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Potatis rubbade med en kryddolja är garanterat sommarens godaste grilltillbehör. Måste smakas! Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisarna tills de nästan är färdigkokta. Blanda olja och citronsaft med de torra kryddorna till en kryddolja. Låt potatisarna rinna av ordentligt och vänd sedan runt i kryddoljan.
  2. Grilla potatisarna tills de får fin färg med krispig yta. Riv gurkan grovt, salta och låt stå 15 min. Pressa ut överflödig vätska.
  3. Rör ihop crème fraichen med vitlök, citronsaft, olja och gurka. Smaka av tzatzikin med salt och peppar och ringla över lite olja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Örtfrittata

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies