Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 30 min + 20 min jästid
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 skivade cocktailtomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
  • Till servering:
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Lår jäsa under bakduk i 20 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven ost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.
  3. Lägg pizzastenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 min. Låt pizzan glida från bakplåtspappret över till pizzastenen. Grilla under lock ca 10 min. Passa noga så att inte pizzan bränns.
  4. Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2017-05-01

Glödande kål? :)

Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 skivade cocktailtomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
  • Till servering:
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 30 min + 20 min jästid
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Lår jäsa under bakduk i 20 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven ost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.
  3. Lägg pizzastenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 min. Låt pizzan glida från bakplåtspappret över till pizzastenen. Grilla under lock ca 10 min. Passa noga så att inte pizzan bränns.
  4. Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2017-05-01

Glödande kål? :)

Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)