Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)

Vego-empandas/piroger

(6)

Indiskt kryddris

(12)

Fyllda auberginer

(19)

Pumpapaj

(13)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)

Vego-empandas/piroger

(6)

Indiskt kryddris

(12)

Fyllda auberginer

(19)

Pumpapaj

(13)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies