Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bowl med sashimilax

(2)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bowl med sashimilax

(2)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies