För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad paprikasallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

De grillade paprikorna får en härlig sötma som passar perfekt till kryddigt grillat.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 små röda paprikor
  • 2 rödlökar, delade med skalet på
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk honung
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl torrostade sesamfrön
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Grillade filodegsknyten
  • 2 färska filodegsark
  • Grillade filodegsknyten
  • 2 (à 150 g) fetaost
  • 8 basilikablad
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Grilla paprikor och lökar mjuka. Skala löken och skär i klyftor. Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnhuset.
  2. Blanda olja, citronsaft, vitlök och honung till en dressing. Vänd runt bönorna i dressingen.
  3. Varva grillade grönsaker med bönsalladen och myntablad på ett serveringsfat och strö över sesamfrön och salt.

Grillade filodegsknyten

  1. Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten. Dela osten och lägg en bit på vardera arkbit.
  2. Toppa osten med basilikablad och dra ett varv med pepparkvarnen. Rulla in osten två varv, vik in kanterna och rulla ihop till små paket. Pensla paketen runt om med olja och grilla till fin färg.

Servering

Servera som tillbehör på grillfesten.

Tips

Sesamfrön rostade i torr het panna är bra att ha färdiga att toppa olika maträtter med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade grönsaker med olivbröd

(8)

Vegetariska enchiladas med spenat

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Chilikyckling-fajitas

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Orientalisk pumpasallad med fetaost

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 8 små röda paprikor
  • 2 rödlökar, delade med skalet på
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk honung
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl torrostade sesamfrön
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Grillade filodegsknyten
  • 2 färska filodegsark
  • Grillade filodegsknyten
  • 2 (à 150 g) fetaost
  • 8 basilikablad
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Grillad paprikasallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

De grillade paprikorna får en härlig sötma som passar perfekt till kryddigt grillat.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikor och lökar mjuka. Skala löken och skär i klyftor. Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnhuset.
  2. Blanda olja, citronsaft, vitlök och honung till en dressing. Vänd runt bönorna i dressingen.
  3. Varva grillade grönsaker med bönsalladen och myntablad på ett serveringsfat och strö över sesamfrön och salt.

Grillade filodegsknyten

  1. Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten. Dela osten och lägg en bit på vardera arkbit.
  2. Toppa osten med basilikablad och dra ett varv med pepparkvarnen. Rulla in osten två varv, vik in kanterna och rulla ihop till små paket. Pensla paketen runt om med olja och grilla till fin färg.

Servering

Servera som tillbehör på grillfesten.

Tips

Sesamfrön rostade i torr het panna är bra att ha färdiga att toppa olika maträtter med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade grönsaker med olivbröd

(8)

Vegetariska enchiladas med spenat

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Chilikyckling-fajitas

(9)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Orientalisk pumpasallad med fetaost

(0)