Grillad marinerad paprika med mynta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Paprika får en magisk rostad smak när man låter den svartna på grillen och skalas. Prova! Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 stora röda paprikor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 timjankvistar, repade blad
  • 20 myntablad
  • Till servering
  • getost, t ex chèvre
  • 1 dl små svarta oliver

Gör så här

  1. Grilla paprikorna tills skalet är svart runt om och de mjuknat. Dra loss skalet och dela paprikorna på mitten. Ta bort kärnhuset och lägg upp paprikorna på ett fat.
  2. Ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra och strö över timjan- och myntablad. Servera med getost och oliver.

Tips

Lägg paprikorna i en skål täckt med plast medan de svalnar, så lossnar skalet lättare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Örtvåfflor med brie

(13)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Matjessillröra

(23)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 stora röda paprikor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 timjankvistar, repade blad
  • 20 myntablad
  • Till servering
  • getost, t ex chèvre
  • 1 dl små svarta oliver

Grillad marinerad paprika med mynta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Paprika får en magisk rostad smak när man låter den svartna på grillen och skalas. Prova! Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikorna tills skalet är svart runt om och de mjuknat. Dra loss skalet och dela paprikorna på mitten. Ta bort kärnhuset och lägg upp paprikorna på ett fat.
  2. Ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra och strö över timjan- och myntablad. Servera med getost och oliver.

Tips

Lägg paprikorna i en skål täckt med plast medan de svalnar, så lossnar skalet lättare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Örtvåfflor med brie

(13)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Matjessillröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies