Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies