Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (14 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-21

Enkelt och gott

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (14 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-21

Enkelt och gott

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)