Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxtaco - Coop

(6)

Fiskgryta med nudlar och broccoli - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 600 g laxfilé med skinn
  • olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Kronärtskocksmajonnäs
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 kruka dill
  • 1 citron, rivet skal och lite saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grönsallad

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
  2. Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
  3. Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxtaco - Coop

(6)

Fiskgryta med nudlar och broccoli - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies