Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxpaj med potatis

(13)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax- och spenatpaj

(90)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Caesarburgare

(3)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxpaj med potatis

(13)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax- och spenatpaj

(90)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Caesarburgare

(3)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies