Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (5 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-28

Super easy with great taste!

Liknande recept

Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (5 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-28

Super easy with great taste!

Liknande recept

Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)