Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fint tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk och somrig salsa att servera till den grillade laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies