Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!

Liknande recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Gremolatastekt biff

(1)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Köttfärspaté

(6)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!

Liknande recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Gremolatastekt biff

(1)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Köttfärspaté

(6)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies