Grillad kyckling med ljummen potatissallad

Grillad kyckling med ljummen potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En riktig sommarklassiker, grillad kyckling som serveras med en ljummen potatissallad på färskpotatis, sparris, rädisor, ärtskott, sockerärter och ramslök. Serveras med en fetaostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 600 g kycklingsteak, eller annan kycklingdetalj
  • 2 msk grillkrydda
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • Potatissallad
  • 500 g färskpotatis
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja / olivolja
  • 250 g grön sparris, i bitar
  • 125 g rädisor, delade
  • 100 g ärtskott
  • 100 g sockerärter
  • 50 g ramslök, strimlad
  • 1 kruka dill, grovt skuren
  • Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda citronskal (endast det gula), citronsaft, honung och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda den varma potatisen med dressingen. Vänd i sparris, rädisor, ärtskott, sockerärter, ramslök och dill.

Fetaostkräm

  1. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche och honung. Smaka av med salt.
  2. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, strö över grillkrydda i slutet av grillningen. Servera med potatissallad och fetaostkräm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad kyckling med ljummen potatissallad
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g kycklingsteak, eller annan kycklingdetalj
  • 2 msk grillkrydda
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • Potatissallad
  • 500 g färskpotatis
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja / olivolja
  • 250 g grön sparris, i bitar
  • 125 g rädisor, delade
  • 100 g ärtskott
  • 100 g sockerärter
  • 50 g ramslök, strimlad
  • 1 kruka dill, grovt skuren
  • Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • salt

Grillad kyckling med ljummen potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En riktig sommarklassiker, grillad kyckling som serveras med en ljummen potatissallad på färskpotatis, sparris, rädisor, ärtskott, sockerärter och ramslök. Serveras med en fetaostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda citronskal (endast det gula), citronsaft, honung och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda den varma potatisen med dressingen. Vänd i sparris, rädisor, ärtskott, sockerärter, ramslök och dill.

Fetaostkräm

  1. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche och honung. Smaka av med salt.
  2. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, strö över grillkrydda i slutet av grillningen. Servera med potatissallad och fetaostkräm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!