
Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño
Betyg (1-5):
Gör din egen chutney på nektariner! Chutneyn passar riktigt bra till just grillad karré. Det här blir en riktigt maffig macka med mycket smak.
Tillagningstid: 40 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 2 skivor fläskkarré
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 skivor surdegsbröd
- 2 msk majonnäs
- 20 g fin salladsblad
- 0.5 liten gurka
- picklad rödlök
- Chutney:
- 3 nektariner
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0.5 färsk jalapeño eller grön chili, urkärnad och hackad
Gör så här
- Skär bitar av nektarinerna runt kärnan. Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño. Låt koka ihop till en marmeladliknande chutney.
- Salta och peppra köttskivorna. Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat. Skär köttet i sneda tunna skivor.
- Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök. Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.
Tips

Picklad rödlök: Rör ihop 1 dl vatten med ½ dl strösocker och 2 msk ättiksprit (12%). Skiva en rödlök tunt och låt dra i lagen ca 30 min.
Liknande recept
Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño
Betyg (1-5):
Gör din egen chutney på nektariner! Chutneyn passar riktigt bra till just grillad karré. Det här blir en riktigt maffig macka med mycket smak.
Tillagningstid: 40 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär bitar av nektarinerna runt kärnan. Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño. Låt koka ihop till en marmeladliknande chutney.
- Salta och peppra köttskivorna. Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat. Skär köttet i sneda tunna skivor.
- Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök. Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.
Tips

Picklad rödlök: Rör ihop 1 dl vatten med ½ dl strösocker och 2 msk ättiksprit (12%). Skiva en rödlök tunt och låt dra i lagen ca 30 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!