Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 rosmarinkvist
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
  2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
  3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(15)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Gravad strömming med citrus och dill

(4)

Klar strömming med örter

(2)

Lerpottasill

(1)

Kikärtsbollar

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 rosmarinkvist
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron
  • nymalen svartpeppar

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
  2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
  3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(15)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Gravad strömming med citrus och dill

(4)

Klar strömming med örter

(2)

Lerpottasill

(1)

Kikärtsbollar

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies