Grillad halloumi med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (22 betyg)

Halluomi blir så fantastiskt god när den är nygrillad. Här gottar den sig med en syrlig citronvinägrett.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g halloumi
  • 300 g sallad av olika slag, t ex ekblads-, cresta-, plock- och romansallad
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • Citronette :
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • peppar
  • 2 msk färsk mynta eller oregano
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till citronetten.
  2. Skölj salladen och bryt eller skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj tomaterna och dela dem ev. Blanda sallad, lök och tomater i en skål. Dela avokadofrukterna, ta ur kärnorna, gröp ur avokadobitar och lägg i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna eller en grillpanna. Skiva halloumin och stek osten på båda sidor. Stek på ganska stark värme tills ytan fått färg. Skär osten i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över citronetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g halloumi
  • 300 g sallad av olika slag, t ex ekblads-, cresta-, plock- och romansallad
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • Citronette :
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • peppar
  • 2 msk färsk mynta eller oregano
  • salt

Grillad halloumi med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (22 betyg)

Halluomi blir så fantastiskt god när den är nygrillad. Här gottar den sig med en syrlig citronvinägrett.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till citronetten.
  2. Skölj salladen och bryt eller skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj tomaterna och dela dem ev. Blanda sallad, lök och tomater i en skål. Dela avokadofrukterna, ta ur kärnorna, gröp ur avokadobitar och lägg i salladen.
  3. Hetta upp en stekpanna eller en grillpanna. Skiva halloumin och stek osten på båda sidor. Stek på ganska stark värme tills ytan fått färg. Skär osten i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över citronetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)