Grillad fläskkarré med somrig sötpotatissallad

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Sötpotatis, halloumi och tomat är sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g fläskkarré
  • Marinad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sötpotatissallad
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 200 g halloumi
  • 0.5 citron, delad
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda vitlök, timjan, citron, olja och salt till en marinad. Skär karrén i stora bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Fördela på en ugnsplåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Salta. Tärna halloumin och stek i lite olja till fin färg. (Alternativt skär i skivor och grilla.) Stek eller grilla citronen på snittytan till fin färg.
  3. Varva sötpotatis, tomater, halloumi, oliver och basilikablad i en skål. Pressa över saften ur den stekta citronhalvan. Grilla fläskkarrén tills den är genomstekt, salta. Servera med sötpotatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskkarré
  • Marinad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sötpotatissallad
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 200 g halloumi
  • 0.5 citron, delad
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Grillad fläskkarré med somrig sötpotatissallad

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Sötpotatis, halloumi och tomat är sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda vitlök, timjan, citron, olja och salt till en marinad. Skär karrén i stora bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Fördela på en ugnsplåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Salta. Tärna halloumin och stek i lite olja till fin färg. (Alternativt skär i skivor och grilla.) Stek eller grilla citronen på snittytan till fin färg.
  3. Varva sötpotatis, tomater, halloumi, oliver och basilikablad i en skål. Pressa över saften ur den stekta citronhalvan. Grilla fläskkarrén tills den är genomstekt, salta. Servera med sötpotatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies