Grillad filodegspizza med portabellosvamp

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g mascarpone
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 portabellosvampar
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 färska filodegsark
  • 20 g parmesanost
  • 30 g rucola
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 0.5 msk rosépeppar
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mascarpone med vitlök och timjan, smaka av med lite salt.
  2. Grilla eller ugnsstek svamparna på båda sidor tills de är genomvarma, ca 8 min. Blanda olja med riven vitlök och pensla svamparna några gånger under grillningen. Salta och peppra.
  3. Pensla filodegsarken med resterande vitlöksolja och vik ihop två gånger lite slarvigt så degen blir lätt veckad. Grilla eller ugnsstek hastigt på båda sidor tills degen fått fin färg.
  4. Bred mascarponeosten på filodegen. Skiva svampen, hyvla parmesanosten och lägg på mascarponen. Toppa med rucola och pinjenötter. Smula över rosépeppar och dra ett varv med svartpepparkvarnen.

Tips

Perfekta drinktilltugget!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2016-10-31

Viktigt att använda färsk filodeg. jag stekte svampen i en stekpanna och la de vikta filodegsarken i ugnen på 225g i 5 min. sen bredde jag på mascarponekrämen och la på den stekta svampen. mycket gott!

Åsa

2016-10-07

Detta var ett uruselt recept, fullt av fel och kontraorder. Fick läsa massor av gånger och insåg att det ändå inte fanns någon logisk följd eller mening i det. Stor besvikelse- och hur detta skulle kunna bli ett drinktilltugg övergår mitt förstånd, kanske det har fallit bort bitar Ur receptet med väsentlig information???

Liknande recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gazpacho med pizzabullar

(11)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Panpizza

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g mascarpone
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 portabellosvampar
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 färska filodegsark
  • 20 g parmesanost
  • 30 g rucola
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 0.5 msk rosépeppar
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mascarpone med vitlök och timjan, smaka av med lite salt.
  2. Grilla eller ugnsstek svamparna på båda sidor tills de är genomvarma, ca 8 min. Blanda olja med riven vitlök och pensla svamparna några gånger under grillningen. Salta och peppra.
  3. Pensla filodegsarken med resterande vitlöksolja och vik ihop två gånger lite slarvigt så degen blir lätt veckad. Grilla eller ugnsstek hastigt på båda sidor tills degen fått fin färg.
  4. Bred mascarponeosten på filodegen. Skiva svampen, hyvla parmesanosten och lägg på mascarponen. Toppa med rucola och pinjenötter. Smula över rosépeppar och dra ett varv med svartpepparkvarnen.

Tips

Perfekta drinktilltugget!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2016-10-31

Viktigt att använda färsk filodeg. jag stekte svampen i en stekpanna och la de vikta filodegsarken i ugnen på 225g i 5 min. sen bredde jag på mascarponekrämen och la på den stekta svampen. mycket gott!

Åsa

2016-10-07

Detta var ett uruselt recept, fullt av fel och kontraorder. Fick läsa massor av gånger och insåg att det ändå inte fanns någon logisk följd eller mening i det. Stor besvikelse- och hur detta skulle kunna bli ett drinktilltugg övergår mitt förstånd, kanske det har fallit bort bitar Ur receptet med väsentlig information???

Liknande recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gazpacho med pizzabullar

(11)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Panpizza

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies