
Grillad filodegspizza med portabellosvamp
- 250 g mascarpone
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk torkad timjan
- 3 portabellosvampar
- 3 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 4 färska filodegsark
- 20 g parmesanost
- 30 g rucola
- 2 msk pinjenötter, torrostade
- 0.5 msk rosépeppar
- svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda mascarpone med vitlök och timjan, smaka av med lite salt.
- Grilla eller ugnsstek svamparna på båda sidor tills de är genomvarma, ca 8 min. Blanda olja med riven vitlök och pensla svamparna några gånger under grillningen. Salta och peppra.
- Pensla filodegsarken med resterande vitlöksolja och vik ihop två gånger lite slarvigt så degen blir lätt veckad. Grilla eller ugnsstek hastigt på båda sidor tills degen fått fin färg.
- Bred mascarponeosten på filodegen. Skiva svampen, hyvla parmesanosten och lägg på mascarponen. Toppa med rucola och pinjenötter. Smula över rosépeppar och dra ett varv med svartpepparkvarnen.
Tips

Perfekta drinktilltugget!
Liknande recept
Grillad filodegspizza med portabellosvamp
Gör så här
- Blanda mascarpone med vitlök och timjan, smaka av med lite salt.
- Grilla eller ugnsstek svamparna på båda sidor tills de är genomvarma, ca 8 min. Blanda olja med riven vitlök och pensla svamparna några gånger under grillningen. Salta och peppra.
- Pensla filodegsarken med resterande vitlöksolja och vik ihop två gånger lite slarvigt så degen blir lätt veckad. Grilla eller ugnsstek hastigt på båda sidor tills degen fått fin färg.
- Bred mascarponeosten på filodegen. Skiva svampen, hyvla parmesanosten och lägg på mascarponen. Toppa med rucola och pinjenötter. Smula över rosépeppar och dra ett varv med svartpepparkvarnen.
Tips

Perfekta drinktilltugget!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-10-31
Viktigt att använda färsk filodeg. jag stekte svampen i en stekpanna och la de vikta filodegsarken i ugnen på 225g i 5 min. sen bredde jag på mascarponekrämen och la på den stekta svampen. mycket gott!
2016-10-07
Detta var ett uruselt recept, fullt av fel och kontraorder. Fick läsa massor av gånger och insåg att det ändå inte fanns någon logisk följd eller mening i det. Stor besvikelse- och hur detta skulle kunna bli ett drinktilltugg övergår mitt förstånd, kanske det har fallit bort bitar Ur receptet med väsentlig information???
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sara
2016-10-31
Viktigt att använda färsk filodeg. jag stekte svampen i en stekpanna och la de vikta filodegsarken i ugnen på 225g i 5 min. sen bredde jag på mascarponekrämen och la på den stekta svampen. mycket gott!
Åsa
2016-10-07
Detta var ett uruselt recept, fullt av fel och kontraorder. Fick läsa massor av gånger och insåg att det ändå inte fanns någon logisk följd eller mening i det. Stor besvikelse- och hur detta skulle kunna bli ett drinktilltugg övergår mitt förstånd, kanske det har fallit bort bitar Ur receptet med väsentlig information???