Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • färsk dragon, till garnering
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjud ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • färsk dragon, till garnering
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjud ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)