För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg små potatisar
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjud ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Jureskogs coq au vin

(27)

Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

(9)

Pasta med pesto

(22)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(1)

Stuvade makaroner med köttbullar

(21)

Fläskkarrégryta med mos

(12)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg små potatisar
  • 2 tsk flingsalt
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • Grillolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Grillad entrecôte med dragonsås

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Grillad entrecôte med hemgjord grillolja som serveras med ugnsrostade små potatisar och en supergod dragonsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisen med olja och salt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min.

Dragonsås

  1. Stek schalottenlök och dragon i smör någon minut. Tillsätt vinäger och låt koka ner till ca hälften. Tillsätt grädden och sjud ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

Grillolja

  1. Blanda alla ingredienser. Vänd runt köttet med grilloljan och grilla eller stek till önskad stekgrad. Grilla tomaterna med kvisten kvar.
  2. Servera entrecôten med potatisen, tomaterna och dragonsåsen. Garnera ev med färsk dragon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Carnitas med äppelsalsa

(53)

Jureskogs coq au vin

(27)

Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

(9)

Pasta med pesto

(22)

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

(1)

Stuvade makaroner med köttbullar

(21)

Fläskkarrégryta med mos

(12)