Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 600 g entrecôte
  • 200 g halloumi
  • 4 portabellosvampar
  • 1 dl bbq-sås eller grillolja
  • flingsalt
  • Chilisås:
  • 6 halverade tomater
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 0.5 fänkål
  • 2 röda chili
  • 3 nejlikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Grilla tomater, vitlök, fänkål och chili tills de mjuknat. Tryck ut vitlöksklyftorna i en matberedare och mixa tillsammans med grönsakerna. Tillsätt nejlika, tomatpuré, socker, vinäger, olja och smaka av med salt.
  2. Skär kött och halloumi i skivor. Ta bort foten på svamparna. Pensla kött och svamp med bbq-sås/grillolja och grilla 2–3 min per sida, köttet får gärna vara rosa i mitten. Vila köttet 5 min på skärbrädan innan det skärs upp. Grilla halloumi någon minut per sida.
  3. Salta köttet och servera med halloumi, svamp och chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad

(30)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(164)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(25)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(22)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Klassisk boeuf bourguignon

(80)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 600 g entrecôte
  • 200 g halloumi
  • 4 portabellosvampar
  • 1 dl bbq-sås eller grillolja
  • flingsalt
  • Chilisås:
  • 6 halverade tomater
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 0.5 fänkål
  • 2 röda chili
  • 3 nejlikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla tomater, vitlök, fänkål och chili tills de mjuknat. Tryck ut vitlöksklyftorna i en matberedare och mixa tillsammans med grönsakerna. Tillsätt nejlika, tomatpuré, socker, vinäger, olja och smaka av med salt.
  2. Skär kött och halloumi i skivor. Ta bort foten på svamparna. Pensla kött och svamp med bbq-sås/grillolja och grilla 2–3 min per sida, köttet får gärna vara rosa i mitten. Vila köttet 5 min på skärbrädan innan det skärs upp. Grilla halloumi någon minut per sida.
  3. Salta köttet och servera med halloumi, svamp och chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad

(30)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(164)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(25)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(22)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Klassisk boeuf bourguignon

(80)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies