
Grillad bruschetta med tomat och aubergine
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Tomatsallad:
- 5 tärnade tomater ca 400 g
- 1 liten finhackad rödlök
- 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
- 2 msk olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Aubergine:
- 1 aubergine
- 1 dl olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 brödskivor
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
- Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
- Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
- Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
- Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).
Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.
Liknande recept
Grillad bruschetta med tomat och aubergine
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
- Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
- Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
- Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
- Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).
Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!