Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tomatsallad:
  • 5 tärnade tomater ca 400 g
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 brödskivor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
  3. Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
  4. Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
  5. Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).

Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Tomatsallad:
  • 5 tärnade tomater ca 400 g
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 brödskivor
  • 0.5 tsk salt

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
  3. Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
  4. Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
  5. Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).

Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)