Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tomatsallad:
  • 5 tärnade tomater ca 400 g
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 brödskivor

Gör så här

  1. Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
  3. Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
  4. Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
  5. Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).

Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Nötknyten

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)
9 st
  • Tomatsallad:
  • 5 tärnade tomater ca 400 g
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta ev mer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 brödskivor

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop tomaterna med lök, vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen i 1 cm skivor på längden och strö över salt. Blanda olja och vitlök i en skål.
  3. Pensla eller doppa aubergineskivorna och bröden i oljan. Grilla aubergineskivorna på båda sidorna tills de är mjuka.
  4. Grilla bröden så de är något varma och fått fin grillyta.Toppa bröden med grillad aubergine och tomatsallad.
  5. Servera som förrätt med lufttorkad skinka eller som tillbehör till din flankstek (se recept på nästa sida).

Tips

Smaksätt tomatsalladen med 0,5 dl finhackad basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Nötknyten

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies