Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Rejält gott! Ruskigt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 blomkålshuvuden (à 600 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad basilika
  • svartpeppar
  • Tryffelaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek vitlöksklyftorna till tryffelaiolin hela med skal i olja i en stekpanna till ordentlig färg runt om. Mosa ut innehållet med en gaffel. Blanda med majonnäs och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. Ansa blomkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. (De blomkålsbitar som lossnar går också bra att lägga på grillen, även blasten.) Blanda olja, citronsaft, basilika, salt och peppar. Pensla blomkålen med oljan. Grilla till fin färg och därefter på indirekt värme tills den är mjuk, ca 10 min. Servera med tryffelaiolin.

Tips

Citronoljan som blir över kan serveras till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skagenröra

(29)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rödbetskorgar med ostkräm

(3)

Krämig wasabisill

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 blomkålshuvuden (à 600 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad basilika
  • svartpeppar
  • Tryffelaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • svartpeppar

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Rejält gott! Ruskigt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek vitlöksklyftorna till tryffelaiolin hela med skal i olja i en stekpanna till ordentlig färg runt om. Mosa ut innehållet med en gaffel. Blanda med majonnäs och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. Ansa blomkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. (De blomkålsbitar som lossnar går också bra att lägga på grillen, även blasten.) Blanda olja, citronsaft, basilika, salt och peppar. Pensla blomkålen med oljan. Grilla till fin färg och därefter på indirekt värme tills den är mjuk, ca 10 min. Servera med tryffelaiolin.

Tips

Citronoljan som blir över kan serveras till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skagenröra

(29)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rödbetskorgar med ostkräm

(3)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies