För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Jordnötssås:
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Behåll gärna blasten på blomkålen. Pensla med olja och salta. Grilla både skivor och de buketter som lossnat tills de är mjuka och har fått fin färg.
  2. Servera blomkålen med såsen som tillbehör på din grillmeny.

Tips

Strö koriander och chili över blomkålen och servera med jordnötssåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Räktacos

(15)

Italiensk guacamole

(2)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Quesadillas med avokadoröra

(7)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

(4)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Jordnötssås:
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl vatten

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Behåll gärna blasten på blomkålen. Pensla med olja och salta. Grilla både skivor och de buketter som lossnat tills de är mjuka och har fått fin färg.
  2. Servera blomkålen med såsen som tillbehör på din grillmeny.

Tips

Strö koriander och chili över blomkålen och servera med jordnötssåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Räktacos

(15)

Italiensk guacamole

(2)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Quesadillas med avokadoröra

(7)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

(4)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)