Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Jordnötssås:
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Behåll gärna blasten på blomkålen. Pensla med olja och salta. Grilla både skivor och de buketter som lossnat tills de är mjuka och har fått fin färg.
  2. Servera blomkålen med såsen som tillbehör på din grillmeny.

Tips

Strö koriander och chili över blomkålen och servera med jordnötssåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Jordnötssås:
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl vatten

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. Skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Behåll gärna blasten på blomkålen. Pensla med olja och salta. Grilla både skivor och de buketter som lossnat tills de är mjuka och har fått fin färg.
  2. Servera blomkålen med såsen som tillbehör på din grillmeny.

Tips

Strö koriander och chili över blomkålen och servera med jordnötssåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)