Grillad avokado- och baconsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 rosésallad
  • 1 endive
  • 2 avokador i klyftor
  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 240 g grillbacon eller vanligt bacon
  • 150 g små kvisttomater
  • 1 krispsallad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
  2. Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
  3. Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Räktacos

(9)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillad grilloumimacka

(1)

Kall gazpacho

(46)

Tonfiskspett

(10)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 rosésallad
  • 1 endive
  • 2 avokador i klyftor
  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 240 g grillbacon eller vanligt bacon
  • 150 g små kvisttomater
  • 1 krispsallad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Senapsdressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
  2. Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
  3. Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Räktacos

(9)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillad grilloumimacka

(1)

Kall gazpacho

(46)

Tonfiskspett

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies