
Grillad avokado- och baconsallad
Betyg (1-5):
Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (16)
- 1 rosésallad
- 1 endive
- 2 avokador i klyftor
- 4 skivor ljust bröd
- 2 msk olivolja
- 240 g grillbacon eller vanligt bacon
- 150 g små kvisttomater
- 1 krispsallad
- flingsalt och svartpeppar
- Senapsdressing
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk honung
- 1 msk vatten
Gör så här
- Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
- Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
- Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.
Liknande recept
Grillad avokado- och baconsallad
Betyg (1-5):
Avokado är mångas favorit. Behåll skalet på och grilla som klyftor.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Skär rosésalladen i klyftor (genom roten så att bladen håller ihop) och dela endiverna på längden. Skär avokadon i fyra klyftor med skalet kvar. Pensla bröden med olja.
- Grilla bacon och brödskivor till fin färg och bryt sedan i mindre bitar. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Grilla avokadon, rosésalladen och endiven hastigt.
- Fördela allt grillat tillsammans med krispsalladen på ett fat och krydda med salt och nymalen peppar. Servera med dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!