För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad auberginesallad med mynta

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Den här supersmarriga salladen med aubergine, tomater och quinoa kan man förbereda och sedan tillaga à la minute, på plats vid grillen. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 dl quinoa eller bulgur
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 citron, att grilla
  • 1 rödlök, finhackad
  • 100 g bladpersilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • Citronette
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden och lägg på en plåt. Strö över salt och låt stå ca 30 min. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till citronetten.
  2. Torka av vätskan som kommit från auberginerna med hushållspapper. Pensla med olja och grilla skivorna till fin färg på båda sidor. Grilla tomaterna tills något mjuka. Dela citronen och grilla på snittytan till fin färg.
  3. Vänd ihop citronetten med quinoa, lök och finhackade örter. Toppa med aubergineskivorna och tomaterna. Servera med grillad citron.

Tips

Gott att smaksätta oljan med vitlök innan den penslas på auberginen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

(2)

Rödkålsdolmar

(1)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

(3)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 dl quinoa eller bulgur
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 citron, att grilla
  • 1 rödlök, finhackad
  • 100 g bladpersilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • Citronette
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Grillad auberginesallad med mynta

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Den här supersmarriga salladen med aubergine, tomater och quinoa kan man förbereda och sedan tillaga à la minute, på plats vid grillen. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden och lägg på en plåt. Strö över salt och låt stå ca 30 min. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till citronetten.
  2. Torka av vätskan som kommit från auberginerna med hushållspapper. Pensla med olja och grilla skivorna till fin färg på båda sidor. Grilla tomaterna tills något mjuka. Dela citronen och grilla på snittytan till fin färg.
  3. Vänd ihop citronetten med quinoa, lök och finhackade örter. Toppa med aubergineskivorna och tomaterna. Servera med grillad citron.

Tips

Gott att smaksätta oljan med vitlök innan den penslas på auberginen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

(2)

Rödkålsdolmar

(1)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

(3)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)