Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies