Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (16 betyg)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rut

2020-05-28

enkel och bara supergod. Har återkommit till det här receptet ibland med lite egna tillägg.

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(71)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (16 betyg)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rut

2020-05-28

enkel och bara supergod. Har återkommit till det här receptet ibland med lite egna tillägg.

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(71)