Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillbehören till denna burgare blir en perfekt kombo till fetaosten. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 0.25 gurka, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tsatsiki: Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en sked. Riv gurkan grovt och krama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fetaosten så det blir fyra bitar. Vänd bitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Peppra och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ha koll så att de inte smälter helt. Värm bröden i torr, het stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, gurka, lök, oliver och tsatsiki. till maten.

Tips

Servera gärna äppelklyftor och morotsstavar till burgaren.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2017-10-23

Fantastiskt gott😋 Jag använde feta för ugn och grill, hade det hemma, det fungerade bra.

Liknande recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pizza med olika topping

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 0.25 gurka, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillbehören till denna burgare blir en perfekt kombo till fetaosten. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tsatsiki: Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en sked. Riv gurkan grovt och krama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fetaosten så det blir fyra bitar. Vänd bitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Peppra och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ha koll så att de inte smälter helt. Värm bröden i torr, het stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, gurka, lök, oliver och tsatsiki. till maten.

Tips

Servera gärna äppelklyftor och morotsstavar till burgaren.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2017-10-23

Fantastiskt gott😋 Jag använde feta för ugn och grill, hade det hemma, det fungerade bra.

Liknande recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pizza med olika topping

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies