Grekisk böngryta

Betyg (1-5):
3.78 (58 betyg)

Härligt värmande gryta med potatis, bönor vitlök och chili.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 400 g på burk (bruttovikt), avsköljda stora vita bönor
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g vitlöksbaguetter

Gör så här

  1. Stek potatis, lök, vitlök och chili i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och kanel. Låt sjuda ca 20 min. Tillsätt bönor och oliver och sjud ytterligare 5 min.
  2. Smaka av med salt, peppar och ev honung. Toppa ev med lite persilja. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

Tips

Servera gärna med en klick grekisk yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-14

Hej Jenny! Då detta recept går såpass snabbt att tillaga så behövs ingen slow cooker, dessutom finns det en risk att potatisen kokar sönder. Lycka till i köket!

Jenny

2019-11-13

jag undrar om det här receptet kan göras i en slow cooker och hur det då skulle gå till?

Martina

2019-06-04

Gott! Hade ingen grekisk yoghurt men en klick creme fraiche var toppen till!

Ulrika

2018-05-17

Den här rätten är helt fantastisk, jag kan inte minnas när jag åt något så gott sist !

Linn

2018-03-11

Enkelt att tillaga men ingen smaksensation i sig. Krävdes tillägg av både en klick creme fraiche och stekta halloumikuber för att bli något vi vill äta igen.

Britt-Marie

2018-01-17

En fantastiskt god gryta, jag har delat ut receptet till flera av mina vänner och alla är lika nöjda.

Moa

2018-01-12

Helt okej, billigt och nyttigt. Tips använd mer bönor än vad receptet kräver, tex en burk till. Liknar även mer en soppa än en gryta

Rolf

2018-01-04

Underbar gryta med sting...

Amelia

2017-12-10

Väldigt gott,

Josefine

2017-11-16

Väldigt gott och lätt att laga.

Isabel

2017-11-14

Lättlagatt, nyttigt och supergott!

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 400 g på burk (bruttovikt), avsköljda stora vita bönor
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g vitlöksbaguetter

Grekisk böngryta

Betyg (1-5):
3.78 (58 betyg)

Härligt värmande gryta med potatis, bönor vitlök och chili.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek potatis, lök, vitlök och chili i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och kanel. Låt sjuda ca 20 min. Tillsätt bönor och oliver och sjud ytterligare 5 min.
  2. Smaka av med salt, peppar och ev honung. Toppa ev med lite persilja. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

Tips

Servera gärna med en klick grekisk yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-14

Hej Jenny! Då detta recept går såpass snabbt att tillaga så behövs ingen slow cooker, dessutom finns det en risk att potatisen kokar sönder. Lycka till i köket!

Jenny

2019-11-13

jag undrar om det här receptet kan göras i en slow cooker och hur det då skulle gå till?

Martina

2019-06-04

Gott! Hade ingen grekisk yoghurt men en klick creme fraiche var toppen till!

Ulrika

2018-05-17

Den här rätten är helt fantastisk, jag kan inte minnas när jag åt något så gott sist !

Linn

2018-03-11

Enkelt att tillaga men ingen smaksensation i sig. Krävdes tillägg av både en klick creme fraiche och stekta halloumikuber för att bli något vi vill äta igen.

Britt-Marie

2018-01-17

En fantastiskt god gryta, jag har delat ut receptet till flera av mina vänner och alla är lika nöjda.

Moa

2018-01-12

Helt okej, billigt och nyttigt. Tips använd mer bönor än vad receptet kräver, tex en burk till. Liknar även mer en soppa än en gryta

Rolf

2018-01-04

Underbar gryta med sting...

Amelia

2017-12-10

Väldigt gott,

Josefine

2017-11-16

Väldigt gott och lätt att laga.

Isabel

2017-11-14

Lättlagatt, nyttigt och supergott!

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies