Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Klar strömming med örter

(2)

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Sesamsill

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Klar strömming med örter

(2)

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

Sesamsill

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies