Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk salt

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar

Liknande recept

Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk salt

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar

Liknande recept

Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)