Gravad lax med rosépeppar

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Rosépeppargravad lax med citron och anis, utmärkt på buffébordet och god som den är, utan hovmästarsås!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl salt

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2019-12-28

Jag använde lika mycket salt som socker! Dvs 4 msk. Blev supergott!

Coop

2019-12-20

Hej Lars-Åke, Det stämmer att det ska vara 1,5 dl salt. Lycka till :)

Lars-Åke

2019-12-18

Det anges 0,5 dl salt i receptet

Coop

2019-12-03

Hej Per! Laxen behöver inte varit fryst innan här. Lycka till i köket!

Per

2019-12-02

Måste inte laxen ha varit fryst ?

Mats

2019-12-02

Hej! Saknar salt i receptet!

Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Limeströmming

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl salt

Gravad lax med rosépeppar

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Rosépeppargravad lax med citron och anis, utmärkt på buffébordet och god som den är, utan hovmästarsås!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2019-12-28

Jag använde lika mycket salt som socker! Dvs 4 msk. Blev supergott!

Coop

2019-12-20

Hej Lars-Åke, Det stämmer att det ska vara 1,5 dl salt. Lycka till :)

Lars-Åke

2019-12-18

Det anges 0,5 dl salt i receptet

Coop

2019-12-03

Hej Per! Laxen behöver inte varit fryst innan här. Lycka till i köket!

Per

2019-12-02

Måste inte laxen ha varit fryst ?

Mats

2019-12-02

Hej! Saknar salt i receptet!

Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Limeströmming

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies