Gravad lax med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rosépeppargravad lax med citron och anis, utmärkt på buffébordet och god som den är, utan hovmästarsås!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl salt

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2019-12-28

Jag använde lika mycket salt som socker! Dvs 4 msk. Blev supergott!

Coop

2019-12-20

Hej Lars-Åke, Det stämmer att det ska vara 1,5 dl salt. Lycka till :)

Lars-Åke

2019-12-18

Det anges 0,5 dl salt i receptet

Coop

2019-12-03

Hej Per! Laxen behöver inte varit fryst innan här. Lycka till i köket!

Per

2019-12-02

Måste inte laxen ha varit fryst ?

Mats

2019-12-02

Hej! Saknar salt i receptet!

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl salt

Gravad lax med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rosépeppargravad lax med citron och anis, utmärkt på buffébordet och god som den är, utan hovmästarsås!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2019-12-28

Jag använde lika mycket salt som socker! Dvs 4 msk. Blev supergott!

Coop

2019-12-20

Hej Lars-Åke, Det stämmer att det ska vara 1,5 dl salt. Lycka till :)

Lars-Åke

2019-12-18

Det anges 0,5 dl salt i receptet

Coop

2019-12-03

Hej Per! Laxen behöver inte varit fryst innan här. Lycka till i köket!

Per

2019-12-02

Måste inte laxen ha varit fryst ?

Mats

2019-12-02

Hej! Saknar salt i receptet!

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)