Gravad halstrad röding med fänkål och färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Lite tålamod och framförhållning kräver dessa utsökta firrar, gravade i enbär, dill och vitpeppar.

Tillagningstid: 3 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Gravad halstrad röding med enbär:
  • 1 kg rödingfiléer med skinn
  • 6 msk socker
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • Grillad fänkål:
  • 4 st fänkål, delade i halvor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • Färskost med fänkålsfrö och dill:
  • 2 dl naturell yoghurt 10%
  • 200 g färskost
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

Gravad halstrad röding med enbär

  1. Blanda salt, socker, vitpeppar och enbär. Gnid in filéerna med ca 1/3 av salt- och sockerblandningen. Strö över rikligt med dill och resten av salt- och sockerblandningen. Lägg fiskfiléerna köttsida mot köttsida, med filéns tjocka sidan mot den andra filéns tunna sida. Lägg dem i en rymlig plastpåse. Förslut påsen väl och lägg i kylen i ca 2 timmar.
  2. Pensla skinnsidan av fisken med olivoljan och halstra med skinnsidan nedåt på grillen i ca 4-5 minuter. Fisken skall vara lätt rosaröd i mitten när den är klar, den får gärna ha lite "kärna".

Grillad fänkål

  1. Lägg ner fänkålen i kokande vatten och koka i ca 5 minuter. Låt den rinna av väl. Pensla med olivolja, salt och peppar och grilla i 2-3 minuter.

Färskost med fänkålsfrö och dill

  1. Blanda samman alla ingredienser. Servera tillsammans med grillad fänkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Gravad halstrad röding med enbär:
  • 1 kg rödingfiléer med skinn
  • 6 msk socker
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • Grillad fänkål:
  • 4 st fänkål, delade i halvor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • Färskost med fänkålsfrö och dill:
  • 2 dl naturell yoghurt 10%
  • 200 g färskost
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 krm vitpeppar

Gravad halstrad röding med fänkål och färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Lite tålamod och framförhållning kräver dessa utsökta firrar, gravade i enbär, dill och vitpeppar.

Tillagningstid: 3 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Gravad halstrad röding med enbär

  1. Blanda salt, socker, vitpeppar och enbär. Gnid in filéerna med ca 1/3 av salt- och sockerblandningen. Strö över rikligt med dill och resten av salt- och sockerblandningen. Lägg fiskfiléerna köttsida mot köttsida, med filéns tjocka sidan mot den andra filéns tunna sida. Lägg dem i en rymlig plastpåse. Förslut påsen väl och lägg i kylen i ca 2 timmar.
  2. Pensla skinnsidan av fisken med olivoljan och halstra med skinnsidan nedåt på grillen i ca 4-5 minuter. Fisken skall vara lätt rosaröd i mitten när den är klar, den får gärna ha lite "kärna".

Grillad fänkål

  1. Lägg ner fänkålen i kokande vatten och koka i ca 5 minuter. Låt den rinna av väl. Pensla med olivolja, salt och peppar och grilla i 2-3 minuter.

Färskost med fänkålsfrö och dill

  1. Blanda samman alla ingredienser. Servera tillsammans med grillad fänkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)