Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Gatinerade champinjoner som är fyllda med svamp, salsiccia, smör, panko, persilja och parmesanost. Den perfekta förrätten. Recept av Sigrid Bárány.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk salsicciakorv
  • 250 g färsk champinjon (12 stycken)
  • salt och svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk panko
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk balsamvinäger
  • 0.5 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort fjälstret från salsiccian. Finhacka korvsmeten och stek knaprigt på medelvärme.
  2. Lossa svampfötterna och finhacka dem. Stek i det överblivna fettet från salsiccian tills vätskan kokat bort och svamphacket har fått färg. Salta och peppra.
  3. Blanda smör, hackad svamp, panko, persilja, vitlök, balsamvinäger, salsiccia och hälften av parmesanen till en massa. Fyll svamphattarna med massan och ställ i en ugnsform.
  4. Strö över resten av parmesanen och tillaga mitt i ugnen tills svamparna mjuknat och fyllningen fått färg, ca 15 min. Servera varma eller ljumna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanska pannkakor med tofu

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 färsk salsicciakorv
  • 250 g färsk champinjon (12 stycken)
  • salt och svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk panko
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk balsamvinäger
  • 0.5 dl finriven parmesanost

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Gatinerade champinjoner som är fyllda med svamp, salsiccia, smör, panko, persilja och parmesanost. Den perfekta förrätten. Recept av Sigrid Bárány.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort fjälstret från salsiccian. Finhacka korvsmeten och stek knaprigt på medelvärme.
  2. Lossa svampfötterna och finhacka dem. Stek i det överblivna fettet från salsiccian tills vätskan kokat bort och svamphacket har fått färg. Salta och peppra.
  3. Blanda smör, hackad svamp, panko, persilja, vitlök, balsamvinäger, salsiccia och hälften av parmesanen till en massa. Fyll svamphattarna med massan och ställ i en ugnsform.
  4. Strö över resten av parmesanen och tillaga mitt i ugnen tills svamparna mjuknat och fyllningen fått färg, ca 15 min. Servera varma eller ljumna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanska pannkakor med tofu

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)