För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gratinerad löksoppa

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Till servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
  2. Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
  4. Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fransk löksoppa

(2)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

(10)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(190)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Barnens bästa linssoppa

(20)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Till servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 dl riven lagrad ost

Gratinerad löksoppa

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
  2. Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
  4. Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fransk löksoppa

(2)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

(10)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(190)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Barnens bästa linssoppa

(20)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)