Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

En söt och syrlig sallad till köttet istället för potatis eller ris.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 delat granatäpple
  • 1 urkärnad och tärnad gurka
  • 150 g cocktailtomater, i klyftor
  • 0.5 dl färsk mynta och/eller rucola
  • 2 krm flingsalt
  • 250 g skivad halloumi
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Kärna ur granatäppelhalvorna genom att först klämma lätt på dem. Håll sedan halvorna, med snittytan ner, över en skål och slå med en sked på skalet så att saft och kärnor lossnar. Gräv ut det som inte lossnar med en sked. Tag bort de vita mellanväggarna från kärnorna.
  2. Blanda gurka, tomater, granatäppelkärnor med saft, mynta och/eller rucola på ett fat. Strö över salt och ringla eventuellt över lite olja.
  3. Olja ostskivorna och grilla eller stek dem i en panna.

Servering

Lägg dem på salladen och servera genast, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 delat granatäpple
  • 1 urkärnad och tärnad gurka
  • 150 g cocktailtomater, i klyftor
  • 0.5 dl färsk mynta och/eller rucola
  • 2 krm flingsalt
  • 250 g skivad halloumi
  • 1 tsk olivolja

Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

En söt och syrlig sallad till köttet istället för potatis eller ris.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur granatäppelhalvorna genom att först klämma lätt på dem. Håll sedan halvorna, med snittytan ner, över en skål och slå med en sked på skalet så att saft och kärnor lossnar. Gräv ut det som inte lossnar med en sked. Tag bort de vita mellanväggarna från kärnorna.
  2. Blanda gurka, tomater, granatäppelkärnor med saft, mynta och/eller rucola på ett fat. Strö över salt och ringla eventuellt över lite olja.
  3. Olja ostskivorna och grilla eller stek dem i en panna.

Servering

Lägg dem på salladen och servera genast, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies