Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)