Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kronärtskocka med parmesan

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kronärtskocka med parmesan

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)