Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegetariska piroger

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Räktacos

(9)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Pizza med färskost och grönkål

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 85 g smör
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 130 g fintärnad lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 tsk salt

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  3. Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

Till servering

  1. Servera med t ex kallrökt lax och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegetariska piroger

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Räktacos

(9)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies