Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.66 (38 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Cashewnötstaco

(12)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Klassisk laxburgare

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.66 (38 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Cashewnötstaco

(12)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Klassisk laxburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies