Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.66 (38 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.66 (38 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies