Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (42 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (42 betyg)

Jansson för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Liknande recept

Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)