
Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater
Betyg (1-5):
Jansson för dig som inte gillar ansjovis.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk smör
- 500 g strimlad sötpotatis
- 300 g strimlad rotselleri
- 1 tunt skivad rödlök
- 10 marinerade soltorkade tomater
- 4 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk torkad timjan
- 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd
Gör så här
- Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
- Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
- Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.
Liknande recept
Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater
Betyg (1-5):
Jansson för dig som inte gillar ansjovis.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
- Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
- Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-05-14
Fantastiskt gott och lättlagat
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britt-Marie
2016-05-14
Fantastiskt gott och lättlagat