Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biffstek med olivsmör

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Indisk lammgryta med yoghurt

Betyg
Betyg
(42)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Biffstek med olivsmör

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Indisk lammgryta med yoghurt

Betyg
Betyg
(42)