Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Taco med röda linser

(13)

Viltwallenbergare med gräddsås

(5)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Taco med röda linser

(13)

Viltwallenbergare med gräddsås

(5)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Indisk lammgryta med yoghurt

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies