För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Wallenbergare på lammfärs

(5)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Taco med röda linser

(13)

Wallenbergare

(29)

Viltwallenbergare med gräddsås

(11)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.
  2. Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.
  3. Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Wallenbergare på lammfärs

(5)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Taco med röda linser

(13)

Wallenbergare

(29)

Viltwallenbergare med gräddsås

(11)