Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl gräddfil
  • Kanelstekta äpplen
  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, kardemumma och socker. Ta kastrullen från värmen, lyft i gelatinbladen och rör om tills de smält. Rör i gräddfilen. Häll blandningen i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen minst 3 tim.
  2. Tärna äpplena och stek med smör, kanel och honung på hög värme tills de är gyllene. Lägg en sked på varje pannacotta och servera direkt.

Tips

Byt delar av grädden mot mer av gräddfilen för en smalare variant!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Grekisk dessertbägare

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl gräddfil
  • Kanelstekta äpplen
  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk honung

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, kardemumma och socker. Ta kastrullen från värmen, lyft i gelatinbladen och rör om tills de smält. Rör i gräddfilen. Häll blandningen i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen minst 3 tim.
  2. Tärna äpplena och stek med smör, kanel och honung på hög värme tills de är gyllene. Lägg en sked på varje pannacotta och servera direkt.

Tips

Byt delar av grädden mot mer av gräddfilen för en smalare variant!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Grekisk dessertbägare

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies