Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
3.16 (32 betyg)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Mangobowl med kokos

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Chiayoghurtbägare

(13)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
3.16 (32 betyg)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Mangobowl med kokos

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Chiayoghurtbägare

(13)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies