För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(24)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Vattenmelonsoppa

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(24)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Vattenmelonsoppa

(0)