Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 msk socker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt
  • 2 msk russin
  • 5 skållade, hackade sötmandlar
  • 2 skållade, hackade bittermandlar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Gotländsk saffranspannkaka är en väl omfamnad och bedårande gul kakklassiker med aromrik och mild smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Häll smeten i en väl smord ugnsform och grädda i 225°tills pannkakan stannat, efter 20-30 minuter, och fått en vackert guldgul skorpa.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Homi

2014-12-01

Perfekt

Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)