Gös i ugn

Betyg (1-5):
3.24 (63 betyg)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Flygande jakob på torsk

(15)

Kalv med rökt lax

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg urtagen gös
  • 200 g strimlad pancetta eller bacon
  • 0.5 hackad gul lök
  • 300 g skivade champinjoner
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 25 g smör

Gös i ugn

Betyg (1-5):
3.24 (63 betyg)

Bjud på helstekt gös i ugn med svamp och rimmat fläsk. Kryddorna tillsammans med pressad citron och smält smör gör fisken underbart saftig och god.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och fräs pancetta, lök och champinjoner tills det får färg. Rör i dragon och ta blandningen från värmen.
  2. Blanda salt och peppar och klappa in i fisken, både utvändigt och inuti. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Skär några sneda snitt på fiskens ovansida, från ryggraden och neråt.
  3. Lägg pancetta- och svampblandning inuti fisken och resten i formen. Dela citronen och pressa över saften. Klicka i några smörklickar.
  4. Stick in stektermometerns nål i fiskens tjockaste del vid ryggbenet. När innertemperaturen är 52 grader är fisken klar. Om du vill ha mer färg på fisken kan du sätta ugnen på grill de sista fem minuterna och ställa fiskformen högt upp i ugnen.

Servering

Servera med potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Tiberg

2014-03-07

Receptet är bra, men jag saknar verkligen en rekommendation om sås och andra tillbehör

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Caesarburgare

(3)

Flygande jakob på torsk

(15)

Kalv med rökt lax

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies